sobota 30. března 2019

Domadlo a Dramatky

Kolem amatérské divadelní scény se pohybujeme už dlouho. Vedl jsem soubor na gymnáziu, Barunka studovala učitelství se specializací na dramatickou výchovu... Vloni se však podařilo něco, po čem jsme toužili od chvíle, kdy děti začaly mluvit - hrát divadlo s nimi! Spolu s našimi přáteli tak vznikl soubor dvou rodin s krásnými 14 členy = se 14 krásnými členy :-) Vzhledem k místu, kde představení vznikají a kde následně probíhají zkoušky jsme si začali říkat Domadlo...

Co se stane, když tyranosaurovi přivážete na ocas růžovou mašli? A koho a proč by to vůbec napadlo? Mimochodem - už víte, co dělají vaše hračky, když spíte? Premiéra našeho nového představení proběhne v sobotu 6. dubna na 23. ročníku Jesenické divadelní žatvy. Rodinný divadelní soubor Domadlo se na vás těší.





Druhá sekce našeho rodinného divadlení jsou Dramatky. Čtyři matky, které každý týden alespoň na jeden večer opouští své drahé děti a vydávají se do kavárny či zkušebny, aby vymýšlely a následně tvořily divadelní kusy provoněné esencí ženství. Následně kolem půlnoci se vracejí domů a klíčem ve dveřích otáčí zcela neslyšně, aby nevzbudily své miláčky. Jejich rozzářený obličej osvítí chodbu, že ani nemusí rukou šátrat po vypínači...

(Foto: O. Kozák)

Žena? Žena! Příběhy čtyř žen se protnou na nečekané cestě. Každá z nich má své důvody, svá zranění a své touhy. Autorské představení inspirované - jak jinak - ženou v její ryzí kráse a svobodě. Navzdory tomu, zda ji právě pociťuje... Ústřední skladbu na míru ušila Beata Hlavenková. Je to silnější, než vloni! Doporučeno i mužům :-)
F.

x

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud nemáte účet Google, tak vyberte "KOMENTOVAT JAKO: ANONYMNÍ" - volba v nabídce úplně dole. Podepsat se samozřejmě můžete do textu vzkazíku :-)