středa 20. prosince 2017

Betlém v džungli

Betlém v džungli

Hledali jsme Ježíše... A zjevil se nám v džungli. Nepřehledná, neprostupná, zdánlivě chaotická a nebezpečná je džungle dnešních dnů. I přesto skrývá tajemství. Malou útulnou jeskyň pod vodopádem. Vedou k ní sotva viditelné pěšiny vyšlapané bosýma nohama. Zpráva o vzácném hostu, který se v jeskyni ukrývá, se šíří pralesem. Opice vřeští ve větvích stromů, houpou se na liánách a dárky nesou na hlavě. Víra domorodců je tak velká, že již přináší také nosítka se svými nemocnými. Věří v uzdravení. V dítěti právě narozeném vidí velkého proroka, kněze a krále. Slyšíte to praskání větví? To přijíždí mudrcové z východu na slonovi a klestí si cestu houštím keřového patra. Nad stromy se vznáší barevní papoušci. Gloria in excelsis Deo! Sláva na výsostech... A v džungli obzvlášť! Amen.









Na vysvětlenou: Poslední roky malujeme vždy na konci adventu velký rodinný betlém. Jednotlivé postavičky, hvězdičky, andílky atd. poté rozstříháme a přikládáme k vánočním přáním pro naše přátele. Letošní motiv byla džungle. Užili jsme si to :-) Požehnané Vánoce vám všem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud nemáte účet Google, tak vyberte "KOMENTOVAT JAKO: ANONYMNÍ" - volba v nabídce úplně dole. Podepsat se samozřejmě můžete do textu vzkazíku :-)