čtvrtek 14. prosince 2017

Adventní kalendář naopak

Adventní kalendář naopak

Letošní adventní kalendář je zcela jiný, než byly ty předchozí. Funguje totiž opačně! Adventní kalendář vždy láká děti na nějaké překvápko, těší se na nový den a novou dobrotu. Zároveň pomyslně ukrajují dny do Vánoc. Tentokrát jsme dětem navrhli, že nebudou dostávat, ale budou sami obdarovávat. Děti (kupodivu) souhlasily.


Rozměnil jsem dostatečné množství desetikorun a dali jsme je do malého košíku. Každý den po večerní modlitbě mohou děti vzít minci a vložit ji do jedné z kapsiček, které Barunka ušila a připevnila na provázky. Protože jsme ušetřili za dobrotu, kterou by jinak v adventním kalendáři našli, můžeme peníze použít i jinak - a na konec adventu poslat těm, kdo opravdu potřebují.


Kapsičky se postupně plní, kalendář se převažuje chvíli na jednu stranu, chvíli na druhou - podle toho, kde je zrovna více drobných. Často děti přinesou i vlastní peněženku a doplní do pytlíčku ještě něco navíc. Už se těším, až to na Štědrý den spočítáme :-) PS: Aspoň v neděli jsou dobroty :-)

1 komentář:

Pokud nemáte účet Google, tak vyberte "KOMENTOVAT JAKO: ANONYMNÍ" - volba v nabídce úplně dole. Podepsat se samozřejmě můžete do textu vzkazíku :-)