středa 18. října 2017

Chlapská výprava a jelen v baráku

   "Tati, víš, my furt jen někam chodíme s těma malýma a nikdy nejedeš jen s náma velkýma!" Už nevím, jestli ta věta z Jonášových úst zazněla cestou z chlapské chaty nebo jen tak doma. Každopádně v ní byla velká pravda... A tak ve mně zrálo rozhodnutí uspořádat nějakou ryze pánskou výpravu pro starší sekci naší rodiny.
   Kluci hodně mluvili o záhadné vesnici Malé Vrbno. Starší skauti jim povídali příběhy o traktoru, který do vesnice vjel a už nikdy nevyjel... A také o paní, která se ve vesnici záhadně zjevila a pila něco červeného - "Jako krev, víš, tati!" Takže bylo jasno. Naložím kluky do auta a vyrazíme do Malého Vrbna!
   Co nás tam čekalo, maximálně předčilo má očekávání. A zjevně i klučičí. "Tati, tak už pojedem domů, ne? Tati, nechoď tam! Ta-tiiii!" Scenérie, že máte chuť natočit pokračování starého dobrého Stalkera. Do té chvíle, než si uvědomíte, že rozhodně nejste Andrej Tarkovskij :-) Tak aspoň udělám pár fotek, no... A třeba tu místnost, kde se plní všechna přání, přece jen najdeme...

Že by tato? Ale uhlí už došlo...

Nebo támhle?

Vstupní kontrola

 Hlavní vypínač

Hrnek nebo telefon?

"Chlapi, já si jen skočím na oběd. Hned jsem zpátky. Pohlídejte mi tu zatím ten kabát." 

Nevrátí se, nevrátí se... Tak - je - to!

Kdyby něco, tak silně zaklepejte, ju?

A nezapomeňte se napsat do Knihy návštěv.

Na bližší prohlídku bytů jsme neměli odvahu. Chybí plakát realitky.
Možná právě tam byla ona místnost splněných přání, kdo ví.

A pak se to stalo. Za celou dobu jsme nepotkali ani živáčka (kromě dvou záhadných cyklistů). Chtěl jsem se podívat do jednoho z opuštěných baráků. Kachlíková chodba. Listí naváté dovnitř. Najednou pohyb. Rachot. Dusot. Úlek. Uvnitř domu je zvíře! Vidím jeho srst a smyk na kluzké dlažbě. Uteklo zpět do domu. A my zase co nejrychleji do auta. Mizíme! :-)

Timík + tři Wormíci opouštějí Malé Vrbno

Mno, chlapská výprava jak lusk. Uvidíme, zda ještě někdy budou se mnou chtít někam jet :-)
Více o tom, jak zanikly grafitové doly Malé Vrbno v reportáži Deníku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud nemáte účet Google, tak vyberte "KOMENTOVAT JAKO: ANONYMNÍ" - volba v nabídce úplně dole. Podepsat se samozřejmě můžete do textu vzkazíku :-)