neděle 16. dubna 2017

Velikonoční radosti

Velikonoční radosti

Doba postní utekla zase nějak moc rychle a velikonoce stejně tak... S kluky jsme před chvílí vymysleli kostýmy a píseň na zítřejší pomlázku, Barunka ještě balí perníková vajíčka pro koledníky a já procházím fotky.

Někdy nejsou životní podmínky úplně podle našich představ,
ale hlavní je, že se máme o koho opřít :-)

Na zelený čtvrtek jsme si našli chvilku a vydali se opět na naše oblíbené velikonoční stromy. Tradice je tradice, takže nesmí chybět ani společné foto na louce. Po večerní bohoslužbě jsme si ještě vzájemně myli nohy a udělali si stylovou večeři.

Teď se dívám, že se přidal i Mikeš. Ještě ovce, myši a rybičky a jsme kompletní :-)

Jak by dnes asi vypadala Červená Karkulka? :-)

Tobi, prosím tě, zastav se, ať tě můžu vyfotit...

Kdyby na mě hajný přišel, la la la :-) 
A co to neseš v košíčku, holčičko? Bylinky do večerního salátu, mňam!

Bezinková šťáva místo vína, hořké i sladké byliny, nekvašené placky...
Pampelišky a vlaštovičník ve váze - trhaly děti u kostela - pro maminku :-)

Na Velký pátek mě brácha vytáhl na noční křížovou cestu na Maria Hilf. Už dlouho jsem nebyl... Ta velikonoční bývá vždycky silně obsazená, do toho autobus Poláků :-) Ale má to sílu... Cesta do kopce, noční les, kamenné mohyly čtrnácti zastavení, jen svíčky a baterky - a vpředu ten svítící kříž! Jdete-li blízko něj, svítí vám na cestu. Ztratíte-li se v davu někde vzadu v průvodu, pak ho vidíte daleko před sebou jako cíl, k němuž směřujete a který následujete. Střídáme se v nesení kříže. Petr hledá čtenáře jednotlivých zastavení. Krouží kolem známých lidí a ptá se... Mladších poutníků slovy: "Mohl bys přečíst další zastavení?" Starších poutníků: "Máš brýle?" Přemýšlím, že bych měl jezdit častěji. Noční křížová cesta je každý první pátek v měsíci.

Na Bílou sobotu Barunka nazdobila náš kostel (krása!). Na večerní obřady jsme se vydali už jen ministranti a Ráchel. Ta mše, to je dějový vrchol církevního roku :-) Úplně miluji ten oheň, tu modlitbu při žehnání paškálu... "Kristus včera i dnes, začátek i konec, alfa i omega, Kristus je Pán všech věků, on vládne dějinám, jeho je království i moc i sláva po všechny věky věků. Amen." A ta skutečnost, že stejné obřady probíhají v ten den po celém světě! Jestli máte chvilku, pusťte si slavení Velikonoc v Keni, jak to natočil kamarád Martin (zapněte si titulky - CC)

"Ať slavné Kristovo vzkříšení... 

...naši tmu ve světlo promění!"

Pečeme perníčky... Kuk!

A koledníci můžou přijít :-)

Ježíš se po svém vzkříšení zjevuje prvně ženám... Měly odvahu přijít k hrobu, zatímco chlapi apoštolové byli ustrašení za zamčenými dveřmi. Děkuji tímto své milované ženě za to, že je právě taková, jaká je :-)

1 komentář:

  1. Máme vás rádi ! A děkujeme za příklad ! A děkujeme za naději, že LÁSKA může být stále s námi !

    OdpovědětVymazat

Pokud nemáte účet Google, tak vyberte "KOMENTOVAT JAKO: ANONYMNÍ" - volba v nabídce úplně dole. Podepsat se samozřejmě můžete do textu vzkazíku :-)