neděle 5. března 2017

Nová světnice

Nová světnice

Sedím na posteli, ze které jsme udělali pohovku. Dívám se do plamenů v kamnech a místností se ozývá jen hrčení šicího stroje. To Barunka dodělává poslední detaily. Dnes jsem pochopil "pravý" význam slova světnice. Je to ze dvou částí - svět a nic. Jako by venkovní svět přestal existovat a byla jen tato místnost... 

Mazlíme se s ní už několik dní a jak ji sama Barča označila:
"Je to takový wormovský kýč."

Měli jsme jen dvoumístnou starou pohovku od bráchy. Nedalo se na ní už ani sedět, ani relaxovat. Natož koukat v sedmi lidech do kamen nebo notebooku. Asi rok jsme snili o novém gauči. Koukali se na stránky IKEA, dumali, měřili a představovali si. Pak jsme přišli do obchodu a co? Barunka se mi zamilovala! Ano, skandál, po tolika letech! Takže jsme místo s gaučem odjížděli se dvěma postelemi... Uf, jak tohle dopadne? Naštěstí jsme odjížděli opět jen my dva. Lásku jsme nechali ukrytou v plochém balení, aby cestou nezlobila :-)



Doma nastalo velké rozbalování a montování. To je takové montessori hraní pro tatínky s dětmi, aha? Šroubečky, kličky, dřívečka... Když bylo vše sestaveno, nastal čas důstojně se rozloučit se starým gaučem. Jako věčný koloběh atomů v přírodě... Jako nejtěžší puzzle na světě... Je stále s námi, avšak v jiné podobě - rozstříhán do polštářů. A tak staré končí a nové povstává, avšak táž podstata zůstává. Jak filozofické, že?



Když dáte do pokoje nové věci, vždy vystoupí ty staré... Takže jsem si musel pohrát s obouchaným a odřeným stolem, který nás už mnoho let věrně provází. Dostal nový facelift pomocí pásové brusky a myslím, že jeho noví ve Švédsku designovaní a v Polsku vyrobení nábytkoví kolegové se mají co učit :-)


Velcí kluci byli na jarních prázdninách u babičky s dědou a právě se vrátili. Nastal čas na první zatěžkávací zkoušku. Stroje ještě hučí a švadleny usilovně bojují se spodní nití, a přesto již polštáře létají vzduchem... V klipu níže hraje CD Tvrdohlavý pes, které natočil Tomáš Velzel, skvělý to borec :-) Napište mu, určitě ještě nějaké má...



Obývací prostor sestaven, zatěžkán a dozdoben. Chlapi, vím, co chcete říct... Ano, je to na hraně kýče... Ale která holka by si nepřála takový obýváček? :-) Jako celek to funguje, je tu taaak příjemně. Musím konstatovat, že Barunka má smysl pro krásu. Ostatně - pamatuji si, že už tenkrát, když mě poznala, ho měla :-)

Kdo ví, kdy se k nám dostanete na návštěvu... Takže virtuální prohlídka začíná!
(Hudba v klipu: www.bensound.com - skladba: Acoustic Breeze)

5 komentářů:

  1. Je to pecka, všechno! Recyklace, monte, bitva, šití a průpovídky! Máte to doma moc krásné, žádný kýč, i když můj manžel by všechny ty polštáře vyhodil oknem, my máme na gauči jen tři a pořád je odhazuje, že mu překáží :-D Mějte se krásně, zdraví Skopalíci z Havu

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera:-) klobouk dolů! DJAAV Murinovi

    OdpovědětVymazat
  3. Venkovska romantika, tenhle styl se mi take libi. Zapojeni deti do prace, zvlaste ta mala na stroji, ta me uplne dojala... Diky za virtualni prohlidku, klidne muzete pokracovat... Vice deti, to vyzaduje mit doma poradny sytem, ve vsem. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já tam byl a věřte, ve skutečnosti je to tam ještě pěknější!

    OdpovědětVymazat
  5. Dobry den, zajimalo by mne, co mate za ty kolecka v ramech na zdi. Vypada to, ze je to neco pohybliveho.

    OdpovědětVymazat

Pokud nemáte účet Google, tak vyberte "KOMENTOVAT JAKO: ANONYMNÍ" - volba v nabídce úplně dole. Podepsat se samozřejmě můžete do textu vzkazíku :-)